Οι dEUS στην Αθήνα!

Οι dEUS, οι indie rockers από την Αμβέρσα έρχονται στις 7 Ιουνίου στην αγαπημένη Ελλάδα για μια συναυλία στο Floyd live music venue. Αρχές καλοκαιριού θα είναι στην Αθήνα για να παρουσιάσουν στους πολυάριθμους Έλληνες φίλους τους το καινούργιο υλικό από το τελευταίο άλμπουμ τους, How To Replace It αλλά και όλα τα γνωστά τραγούδια τους, όπως τα Sister Dew, Instant Street, Everybodys Weird, Dream Sequence #1, μαζί με τα κλασικά standards τους, Suds & Soda, Little Arithmetics, For the Roses και Hotellounge (Be the Death of Me).

Οι dEUS ποτέ δεν υιοθέτησαν μία συγκεκριμένη ταυτότητα που να τους χαρακτηρίζει.  Άλλωστε δεν επεδίωξαν ποτέ να έχουν μία. «Δεν θέλεις να επαναλαμβάνεις τον εαυτό σου, αλλά θέλεις να έχεις και να διατηρείς το δικό σου στυλ», δηλώνει ξεκάθαρα ο Tom Barman, frontman και ιδιοφυής ηγέτης των Βέλγων art-rockers. «Θέλεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα, ό,τι αισθάνεσαι ότι είναι φρέσκο εκείνη τη στιγμή».

Ο αρχικός πυρήνας των dEUS σχηματίστηκε το 1991 και το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1994. Το Worst Case Scenario θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ της δεκαετίας του ‘90, ήταν για τους dEUS η έναρξη της σπουδαίας καριέρας τους και αποκαλύπτει τη μουσική ποικιλομορφία που θα τους χαρακτηρίζει από εκεί και στο εξής!

Με αλλαγές στη σύνθεσή τους αλλά με τους Tom Barman (κιθάρα, φωνή), Klaas Janzoons (πλήκτρα, βιολί), να παραμένουν από την αρχή τα σταθερά μέλη τους, οι dEUS κυκλοφόρησαν άλλα έξι άλμπουμ και το συγκρότημα καθιερώθηκε ως μια από τις πλέον ευρηματικές, δαιμόνιες και εμπνευσμένες μπάντες της γενιάς της.

Και το 2023 ήρθε το όγδοο άλμπουμ τους, How to Replace It. Αντικατοπτρίζει τη δημιουργική εξέλιξη της μπάντας στο πέρασμα του χρόνου. Ξεχωριστό, ιδιαίτερο, διακριτικό και εφευρετικό, μελωδικό αλλά και προκλητικά παράξενο. Μοναδικό. Και πάνω απ’ όλα, ένα γνήσια dEUS άλμπουμ.

Ακόμη και ο τίτλος του– μυστηριώδης και υπαινικτικός – φαίνεται να θέλει να παραμείνει στη σκιά, στο ημίφως μιας βαθιά κρυμμένης σοφίας. Είναι μια ερώτηση ή είναι μια απάντηση; Οι dEUS  δεν απαντούν αλλά αφήνουν τον ακροατή ελεύθερο να αποφασίσει.

Το άλμπουμ γράφτηκε κατά τη διάρκεια συμπυκνωμένων, σύντομων και εκρηκτικών τζαμαρισμάτων της μπάντας. Αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες στην κάθε λεπτομέρεια αλλά και σχηματοποιώντας τα τραγούδια στη συνέχεια, τη γνωστή «γλυπτική» δημιουργική άσκηση των dEUS. Δεν κάνουν μουσική, την πλάθουν, σχεδόν της δίνουν υλική υπόσταση.

«Ανυπομονούμε να παίξουμε ζωντανά αυτά τα τραγούδια», λέει ο Barman.

Οι dEUS παραμένουν ανεξάρτητοι, καινοτόμοι, ατελείωτα περίεργοι και δημιουργικά ανήσυχοι. Εξακολουθούν να εκφράζουν με το απόκοσμο και αινιγματικό τους ιδίωμα τη σύγχρονη αταξινόμητη μουσική.

Οι dEUS έρχονται από μια μικρή χώρα με παράδοση στην πολιτισμική συνύπαρξη, στον πειραματισμό  και στην καινοτομία. Με την καλλιτεχνική τους δύναμη και τη συνεχή ανανέωσή τους, παραμένουν αυθεντικοί και ανατρεπτικοί, στοχεύοντας και πετυχαίνοντας  την καρδιά του ψυχισμού του μουσικόφιλου κοινού.

Ακολουθήστε τους dEUS
https://www.deus.be/

Facebook | Instagram | Youtube | Twitter | Spotify

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά άμεσα

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 30 ευρώ

Ταμείο: 33 ευρώ

Σημεία Προπώλησης
Ηλεκτρονικά: more.com
https://www.more.com/music/deus/
τηλεφωνικά 211 7700 000
more spots
Nova | Public | Ευριπίδης | Viva Spot Τεχνόπολης

Floyd
Live Music Venue
Πειραιώς 117, Γκάζι 11854, Aθήνα
210 3416706
info@floyd.gr